Menweb

Menweb

Aanmaakblog

Aanmaakblok. Soms een klein vonkje om grote vuren te maken.
Soms het begin van een avond vol warmte.
Maar soms ook meteen de haard in.

Verjaardag

AlgemeenPosted by 8bg Thursday, March 29 2007 21:57:18

Op een of andere manier hou ik niet van verjaardag. Ik denk dat het komt door het tijdstip waarop jarig ben, 29 december. Op je verjaardag kerstliedjes horen verhoogt nou niet bepaald de feestvreugde. En dus doe ik nooit wat aan mijn geboortedag.

Om deze blog nou positief te beginnen kan ik melden dat ik een geweldig idee gekregen heb. Met ingang van 1 maart 2007 ben ik namelijk met terugwerkende kracht niet elke twaalf maanden, maar elke dertien maanden jarig. Dus op 29 januari 1978 werd ik een. Op 28 februari 1979 werd ik twee, enzovoort.

Dit heeft vele voordelen. Zo verspringt de datum waarop je feest mag vieren elk jaar. Zo ben ik soms in de winter jarig, met cadeautjes bij de open haard. Soms ben ik juist hartje zomer jarig met uitbundige strandfeesten met kampvuur en veel bier. Een keertje een intiem en ingetogen familiebijeenkomst in de herfst, wandelend door de vallende bladeren en genietend van het verschieten van de kleurenpracht? Geen probleem.

Een ander voordeel is dat je er jong van blijft. Door het verlengen van een levensjaar, word je elke dertien jaar maar twaalf jaar ouder. Zo vier ik dus mijn 50ste verjaardag niet op 29 december 2026 maar op 28 februari 2031. Ik kijk er al naar uit.

En over februari gesproken: wist je dat ik me in de uniek situatie bevond om op 29 februari jarig te zijn? In 1992 was dat. De eerstvolgende keer dat ik dat weer meemaak is in 2044. Je weet wel, wanneer ik 62 word.

Mijn volgende verjaardag is op 29 april van dit jaar, lekker knus voor Koninginnedag. Ga ik lekkere taarten bakken!

  • Comments(0)//www.8bg.nl/#post2