Menweb

Menweb

Aanmaakblog

Aanmaakblok. Soms een klein vonkje om grote vuren te maken.
Soms het begin van een avond vol warmte.
Maar soms ook meteen de haard in.

Sneeuw

AlgemeenPosted by 8bg Thursday, January 03 2008 22:22:19

Ik sta aan de kassa van de Perry Sport en hier hebben twee mensen een prachtig onderwerp van gesprek gevonden.

Dat ik in de Perry ben, heeft te maken met een vlaag van verstandsverbijstering. In deze vlaag heb een oude videoband met the A-team in de videospeler geduwd, en na drie afleveringen begon ik mezelf met de hoofdrolspelers te identificeren. Met een van de hoofdrolspelers, welteverstaan. En dan bedoel ik natuurlijk BA.
BA was zwart, kon heel goed heel kwaad kijken, was op technisch gebied niet te overtreffen, zeker niet in het gebruik van de lasautomaat, en was de beste chauffeur van het stel. Met elke bocht werd de zwarte bus heerlijk naar links en naar rechts gegooid, wat niet bevordelijk was voor de snelheid, maar wel een spectaculair plaatje opleverde. Nu weet ik ook wel, ik ben geen neger en ook niet zo heel sterk, maar ik kan wel heel nors kijken als het moet. En mijn''sucker!' klinkt al aardig overtuigend.

Dus in een goedbedoelde poging het lichaam naar het niveau van BA te pimpen en te pumpen sta ik met 10 kilo aan halters voor de kassa van de Perry, waar zich net een gesprek ontpopt over een zeer origineel onderwerp: het weer.

Voor het eerst deze winter sneeuwt het. Echt sneeuwen kan je het trouwens niet noemen, het is een verzameling van natte sneeuwvlokjes waar de betreffende weergod misschien een voldoende zou hebben gehad voor de inzet, maar een zeer matig voor uitvoering en resultaat. Toch was deze niet al te bonte verzameling sneeuwvlokken genoeg om eens ouderwets te mopperen. Zo zou het alleen maar vies zijn, het zou alleen maar rotzooi geven, het is koud, het is gevaarlijk, want het wordt zo belachelijk glad en je ziet naar waar je rijdt, het zorgt voor files.

Nu is het merkwaardige dat het een week geleden kerst was. De weken vooraf aan kerst werden we doodgegooid met liedjes waarin de zanger vurig hoopte dat het zou sneeuwen. Op elke kerstkaart die ik ontving, en dat waren er gelukkig maar drie dit jaar, waarvan twee die eigenlijk alleen maar nieuwjaarskaart waren, stond een pak sneeuw afgebeeld van minimaal een meter dikte. De kranten stonden vol met statistische berekeningen van de kans of er dit jaar wel of geen witte kerst zou zijn. En ik heb letterlijk iemand horen vloeken, omdat de radiopresentator vertelde dat de kans slechts 23% was, dat we de feestdagen onder een witte deken zouden doorbrengen.

Maar blijkbaar worden de idyllische beelden op 27 december weer vervangen door de harde realiteit als we niet alleen de kerstboom maar ook de droomscenario's het huis uit knikkeren. Vanaf dit moment is sneeuw weer slecht.

Zelf ben ik dol op sneeuw. Niet om te skieën of te sleeën, maar om te autorijden. Als de eerste vlok zich aanmeldt ben ik al te vinden op de grote parkeerterreinen om lekker met de handrem te spelen en de auto allerlei bochten en pirouettes te laten draaien. Mijn uitdaging is het rijden van een rechte lijn, terwijl de auto een bepaalde hoek maakt. Is de hoek 45 graden dan is dat geweldig, is de hoek 90 graden dan is dat de meest sensationele kick en als het lukt de auto de kant op te krijgen die ik wil, terwijl het voertuig als een gek rondjes draait, dan staat dat bij wijze van spreken gelijk aan een orgastische ervaring.

Maar voor de twee mensen aan de kassa van de Perry was er niks positief aan de sneeuw. Toen ik een positieve opmerking over het weer maakte werd ik voor gek verklaard. Ik heb maar even mijn norse BA-blik getrokken en de halters afgerekend. Ik kreeg overigens het advies het pakket met twee handen voor me uit te dragen, want de halters waren eigenlijk te zwaar voor het doosje.

Nu ga ik thuis proberen het niveau van BA te halen. De halters heb ik al, dus de spierbundels zullen niet lang op zich laten wachten. De techniek van BA beheers ik ook al, want ik heb de schijven zelf al aan de halterstang vastgeschroefd. En als de sneeuw even doorzet is mijn voertuigbeheersing binnenkort net zo goed als mijn grote voorbeeld.

  • Comments(0)//www.8bg.nl/#post12