Menweb

Menweb

Aanmaakblog

Aanmaakblok. Soms een klein vonkje om grote vuren te maken.
Soms het begin van een avond vol warmte.
Maar soms ook meteen de haard in.

Rennen

AlgemeenPosted by 8bg Wednesday, July 09 2008 12:30:00

Inmiddels ben ik een half jaar verder. Weken van sporten, blessures en opnieuw opbouwen van sporten gingen voorbij. En gisteren was het dan tijd om te kijken wat een half jaar aan conditieverbetering mij heeft gebracht.

Twee weken geleden een proef gedaan bij een sportschool. Bij een VO2Max-test bleek ik op 46,{nogwat} te zitten. Nu nog iemand vinden die me kan vertellen wat die waarde inhoudt.

Zondag liep ik voor het eerst van mijn leven 10 kilometer. In een tijd van 58.34, waar ik best tevreden mee was.

En dinsdag, meteen na het werken, de ultieme halfjaartest: die van Cooper.
Het weer was precies zoals een half jaar geleden, dus regen, veel regen. Temperatuur was gelukkig wel weer goed. En na lekker inlopen begonnen aan de 12 minuten durende hel.

Al na 20 meter was het raak, omdat er weer zo nodig een hond tegen me aan moest springen, moest snuffelen, voor mijn voeten moest gaan lopen. Het wordt echt eens tijd voor honden die niets doen.
Na deze valse start liep het voorspoedig en toen de klok 12 minuten aangaf passeerde ik net de 2600 meter.

Gelukkig meer dan in januari. Het gaat de goede kant op. Nog 10 weken tot de Damloop.

  • Comments(2)//www.8bg.nl/#post16

Bijna weer een T-shirt

AlgemeenPosted by 8bg Monday, February 04 2008 19:32:03

Tot nog toe gaat de poging zoveel mogelijk t-shirts winnen tijdens de open bak gestaag door.

Het recept is bekend. Presentator bepaalt onderwerp voor gedicht, tijdens pauze klieder je een briefje vol en na de pauze worden de gedichten voorgelezen. Mooiste/beste/leukste gedicht wint. Simpel als wat.

Op het onderwerp 'Het Grote Misverstand' had ik ruim ingezet, en maar liefst drie bijdragen werden na de pauze bij de presentator in handen gedrukt. Een hiervan sprong met kop en schouders boven de rest uit en aan de reactie van het publiek bleek dat de toon gezet was. Maar er moest zo nodig weer een vrouw zijn die er met een koei van een open deur met de prijs vandoor ging; míjn t-shirt! Het is potdikkie Open Bak, geen Open Deur.

Mijn briljante inzending, mijn pareltje van de dinsdag, was als volgt op het thema 'Het Grote Misverstand' geïnspireerd:

'Ik dacht de je ruige seks wilde, maar je wilt écht weten of ik hier vaker kom!'

Voor de volledigheid het winnende gedicht erachteraan:

'Mannen zijn slimmer dan vrouwen'

En zomaar, omdat het toch al bedacht is, en ik woordspelingen nooit kan laten liggen:

'Als je de preker hebt begrepen, is er sprake van mis-verstand.'

  • Comments(1)//www.8bg.nl/#post15

Zou ik echt de enige zijn...

AlgemeenPosted by 8bg Tuesday, January 22 2008 18:29:18
...die tijdens het instappen in een nieuwe huurauto met zijn oor achter het portier blijft hangen?

  • Comments(1)//www.8bg.nl/#post14

8bg test cooper

AlgemeenPosted by 8bg Tuesday, January 22 2008 18:25:47

Het moest er eens van komen. Na jarenlange marteling op school heb ik elke gedachte aan de coopertest hardvlochtig uit mijn actieve brein weten te houden. Maar deze week was er geen weg meer terug.

Collega's hebben me uitgedaagd om een sportieve prestatie neer te zetten. Een uitdaging die ik natuurlijk niet uit de weg ga. Vraag is natuurlijk, hoe goed is de condiite?

Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Het kost, na aantrekken van de nieuwe sportschoenen, slechts twaalf minuten van je kostbare tijd. Na twaalf minuten had ik dan ook een knappe afstand afgelegd: een nieuw persoonlijk record van 2300 meter. Een nieuw persoonlijk record neerzetten was gelukkig niet moeilijk omdat ik voor de eerste keer aan het hardlopen ben geslagen.

Zelf was ik behoorlijk onder de indruk van deze afstand, maar het enthousiasme werd enigszins getemperd toen ik meneer Cooper persoonlijk op de hoogte bracht. Redelijk, liet hij me via een website weten. en via een andere website. Helaas geen sites kunnen vinden waar Cooper wat spontaner en uitgelatener reageerde. Zit er niets anders op dan de conditie te verbeteren door regelmatig te sporten. Zucht.

  • Comments(1)//www.8bg.nl/#post13

Sneeuw

AlgemeenPosted by 8bg Thursday, January 03 2008 22:22:19

Ik sta aan de kassa van de Perry Sport en hier hebben twee mensen een prachtig onderwerp van gesprek gevonden.

Dat ik in de Perry ben, heeft te maken met een vlaag van verstandsverbijstering. In deze vlaag heb een oude videoband met the A-team in de videospeler geduwd, en na drie afleveringen begon ik mezelf met de hoofdrolspelers te identificeren. Met een van de hoofdrolspelers, welteverstaan. En dan bedoel ik natuurlijk BA.
BA was zwart, kon heel goed heel kwaad kijken, was op technisch gebied niet te overtreffen, zeker niet in het gebruik van de lasautomaat, en was de beste chauffeur van het stel. Met elke bocht werd de zwarte bus heerlijk naar links en naar rechts gegooid, wat niet bevordelijk was voor de snelheid, maar wel een spectaculair plaatje opleverde. Nu weet ik ook wel, ik ben geen neger en ook niet zo heel sterk, maar ik kan wel heel nors kijken als het moet. En mijn''sucker!' klinkt al aardig overtuigend.

Dus in een goedbedoelde poging het lichaam naar het niveau van BA te pimpen en te pumpen sta ik met 10 kilo aan halters voor de kassa van de Perry, waar zich net een gesprek ontpopt over een zeer origineel onderwerp: het weer.

Voor het eerst deze winter sneeuwt het. Echt sneeuwen kan je het trouwens niet noemen, het is een verzameling van natte sneeuwvlokjes waar de betreffende weergod misschien een voldoende zou hebben gehad voor de inzet, maar een zeer matig voor uitvoering en resultaat. Toch was deze niet al te bonte verzameling sneeuwvlokken genoeg om eens ouderwets te mopperen. Zo zou het alleen maar vies zijn, het zou alleen maar rotzooi geven, het is koud, het is gevaarlijk, want het wordt zo belachelijk glad en je ziet naar waar je rijdt, het zorgt voor files.

Nu is het merkwaardige dat het een week geleden kerst was. De weken vooraf aan kerst werden we doodgegooid met liedjes waarin de zanger vurig hoopte dat het zou sneeuwen. Op elke kerstkaart die ik ontving, en dat waren er gelukkig maar drie dit jaar, waarvan twee die eigenlijk alleen maar nieuwjaarskaart waren, stond een pak sneeuw afgebeeld van minimaal een meter dikte. De kranten stonden vol met statistische berekeningen van de kans of er dit jaar wel of geen witte kerst zou zijn. En ik heb letterlijk iemand horen vloeken, omdat de radiopresentator vertelde dat de kans slechts 23% was, dat we de feestdagen onder een witte deken zouden doorbrengen.

Maar blijkbaar worden de idyllische beelden op 27 december weer vervangen door de harde realiteit als we niet alleen de kerstboom maar ook de droomscenario's het huis uit knikkeren. Vanaf dit moment is sneeuw weer slecht.

Zelf ben ik dol op sneeuw. Niet om te skieën of te sleeën, maar om te autorijden. Als de eerste vlok zich aanmeldt ben ik al te vinden op de grote parkeerterreinen om lekker met de handrem te spelen en de auto allerlei bochten en pirouettes te laten draaien. Mijn uitdaging is het rijden van een rechte lijn, terwijl de auto een bepaalde hoek maakt. Is de hoek 45 graden dan is dat geweldig, is de hoek 90 graden dan is dat de meest sensationele kick en als het lukt de auto de kant op te krijgen die ik wil, terwijl het voertuig als een gek rondjes draait, dan staat dat bij wijze van spreken gelijk aan een orgastische ervaring.

Maar voor de twee mensen aan de kassa van de Perry was er niks positief aan de sneeuw. Toen ik een positieve opmerking over het weer maakte werd ik voor gek verklaard. Ik heb maar even mijn norse BA-blik getrokken en de halters afgerekend. Ik kreeg overigens het advies het pakket met twee handen voor me uit te dragen, want de halters waren eigenlijk te zwaar voor het doosje.

Nu ga ik thuis proberen het niveau van BA te halen. De halters heb ik al, dus de spierbundels zullen niet lang op zich laten wachten. De techniek van BA beheers ik ook al, want ik heb de schijven zelf al aan de halterstang vastgeschroefd. En als de sneeuw even doorzet is mijn voertuigbeheersing binnenkort net zo goed als mijn grote voorbeeld.

  • Comments(0)//www.8bg.nl/#post12

En dat is twee

AlgemeenPosted by 8bg Wednesday, September 12 2007 22:44:18

Dinsdag een week later. Weer een Open Bak, weer een opdracht. Dit keer dient de bezoeker een gedicht te schrijven in het thema 'prille liefde'.

Tja, daar is wat mij betreft al alles over geschreven. In de pauze schrijf ik dus geen gedicht. Als we na de pauze weer in de stoel zitten vraagt de presentator mij mijn kaartje in te leveren waarop ik hem een leeg vel laat zien. De voorstelling gaat verder.

Terwijl de live-band zijn live-muziek aan een live-publiek ten gehore brengt leest de presentator alle ingeleverde inzendingen door. Uit frustratie -ik had immers niets ingeleverd- schrijf ik twee heel korte zinnetjes op en laat het mijn buurman lezen. Hij moet hard lachen.

Ik besluit een poging te wagen en duw als de live-muziek is weggeëbt de twee zinnetjes in de handen van de presentator. Dat is het voordeel van op de eerste rij zitten. Als laatste van de gedichten wordt mijn gedicht voorgelezen en tot grote verrassing wordt er hard en veel gelachen.

De presentator kiest zijn twee favorieten uit -een Limburgs lied op zijn Limburgs gezongen door twee betweterige Limburgse oma's en dus dat werkje van mij- en zoals ik als vreesde werd ik winnaar. Gevolg: weer een T-shirt, ditmaal in de kleur grijs. Mijn enthousiasme werd vastgelegd door regionale tv-zender AT5, zodat ik binnenkort dus wel heel erg blij over de Amsterdamse televisieschermen zal dansen.

Wat is dan nu eigenlijk mijn probleem?
Het is een slecht gedicht. Het was een platvloerse, seksistische, puberale opmerking. Bovendien snap ik zelf de clou niet, en verder iedereen wel. In tegenstelling tot het literaire hoogstandje van vorige week was dit gewoon een waardeloos flutdingetje. Maar toch een T-shirt waard.

Omdat ik me niet aan zulke teksten wil binden zal ik ook niet het gedicht hier plaatsen. Ik kan wel melden dat het maar twee woorden waren. In totaal maar vier lettergrepen.

Om toch een idee te krijgen welke richting het werk opging is het redelijk te vergelijken met de grap van de twee vissers die een prachtige jonge zeemeermin uit het water visten. De ene bekeek haar en gooide haar weer terug. Hierop volgde de briljante dialoog:

'Waarom?'
'Hoe?'

Zo, en vanaf nu ga ik me weer met het betere literaire werk bezighouden. Tenzij er een T-shirt mee te winnen valt natuurlijk...

  • Comments(0)//www.8bg.nl/#post10

8bg wint!

AlgemeenPosted by 8bg Wednesday, September 05 2007 15:14:03

Elke dinsdag in de Engelenbak. Vlak voor de pauze van de Open Bak, waar bijna alles mag, vraagt de presentator een gedicht te schrijven. Het onderwerp van deze dinsdag is: klein leed op vakantie.

Aanvankelijk kan ik niets met dit onderwerp en ga maar wat aan de bar hangen. Om toch maar iets op papier te hebben schrijf ik een eerste regel, waarna spoedig een volledig gedicht volgt.

Na de pauze worden de gedichten voorgelezen en tot grote vreugde kiest de presentator mijn gedicht uit en verklaart het tot winnend. Terwijl er naar mijn mening wel betere werkjes tussen zaten, is de prijs, een T-shirt nu van mij.

Voor de volledigheid mijn variant van klein leed op vakantie:

De Ballade van de reisleider

Dit is de ballade van de reisleider
Die knarsend op zijn tanden beet
Omdat een schrijffout in zijn functie
Er toe leidde
Dat hij de vakantie leed

  • Comments(1)//www.8bg.nl/#post9

Denk je alles al eens gezien te hebben...

AlgemeenPosted by 8bg Wednesday, July 04 2007 21:04:39

...krijg je deze melding voor je kiezen:

Blog Image

Nu maak ik me niet eens zozeer zorgen over het feit de foutcode al negatief is.
Nee, ik ga me zorgen maken dat in de films die het wel doen dus blijkbaar vol zitten met goede public movie atoms.

Ik ga het maar een tijdje zonder films uithouden.

  • Comments(0)//www.8bg.nl/#post8
Next »